Wednesday, 23 May 2012

bersabar lah wahai hantu dan ninja..


assalamu'alaikum sahabat2 ana..^_^..b4 ana teruskan contengan2 ana nie,,ana mtk kalian semua doakan tuk ayh ana ye..ayh ana ditimpa ujian dan kaki nya patah..umat islam kan ibadrat saudare ..hnya secebis doa buat ayah ana tersayang,,syukron ye ,,^_^..

ok,,ape yg ana mksud hantu n ninja disini ialah org yg berniqob..
dulu ana xmngerti bkpe lah buleh gelaran ginie ye..
tapi selepas 5 bulan ana berniqob baru ana alami gelaran tersebut...

Allahurobbi nie org panggil uian dalam perubahan ye..
mcm2 gelaran para niqobis nie dpt..

"maaaa..hantu la"
"uikkk hantu la "
"sudah berani ye hantu keluar waktu siang2 hari"
"yeah! ninja ,,,wacaaaaa"..
"nak tutup aurat pom berserhana la"
"xpanas ke"
"macm hantu jah nmpak mta sje"
"ehh hantu2 keluar rumah la"

hmm,,bile dengar ana sedih sgt2 n hati sayu teramat sangat,,kadang2 ana jadi malu pakai purdah,,kadang2 ana rasa nak lari daripada semua padangan org..byk perasaan yang ana lalui bile diejek dikutuk ..
ana meronta2 ingin buang niqob n nk kembali ke ana dulu...kadang2 ana lebih rela duk kat umah dari keluar dengan family..

Allahurobbi,,lemah nye ana ada pikiran gitu...dulu bukan main lagi semangat nak pakai niqob kerana Allah..tapi bile ana teringat satu kata2 nie terus berkobar2 semangat ana untuk xpedulikan je ape mulut org nak kate..kdang2 ana terpikir kenape org yang berniqob dikeji dan ad sesetengah ipt xbenarkan stdnt berniqob tapi yang pakaian yang bagaikan xcukup kain dibenarkan plok..adoiiii mlsah betol...

bersabar lah duhai hati..kuatkan diri dalam mujahadah..
"biarlah org pdang jijik akan pakaian kite,asal kite dop pakai pakaian akhir zaman n wanita jahiliyah terdahulu."

nie ana petik satu hadis Nabi Muhammad S.A.W:

"islam datang dengan cara yang asing,dan akan kembali asing..beruntunglah sesiapa yang asing"
dulu kan ajaran jahiliyah suh sembah berhala tu,,tu la,,ini la..
tapi islam datang mmbawa ajaran suruh menyembah Allah YANG SATU..
lain kan ajaran NABI ALLAH dengan ajaran sesat?

dan untuglah org yang asing tu bile,,org lain berkobar2 melakukan maksiat tapi kite berkobar memperbaiki diri unutk mencari keredhaan Allah..

selepas semua tu,,ana jadi lali org pnggil hantu ke,,org pnggil ninja ke,,org pdang pelik kea..org pndag terlebih semnagt kea..biarlah mulut org..

mulut tempayam kite boleh tutup tapi mulut orang kite xboleh nak pergi pang2 tampor..ekekeke...kalu ikut hati geram gok nak g tmpor2 & sepak2 &tumbuk2(hehehe)
ehh xdopnye buat gitu,tu sekdar ikut hati je buat mmg ana dop buat la..
(para niqobis yang lain pom jangan tunjuk juge kuase ninje kite taw..hehe)

lepas teringat kalam Allah nie,jadi tenag cikit..^^..alhamdulillah ya Allah.

"Katakanlah: ‘Adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui?’ Sesungguhnya orang yang berakallah yang dapat menerima pelajaran.” (Az-Zumar:9).
(jdi tenagkn diri ye).."


fuhhh..nasib baik dop g lempang org dulu saje2,,lau dop mmg buleh pelempang org dulu la..berbekas 5 jari di pipi buat kenangan balik umah,,heeeee..xmahu2 ana kenangan tu..jdi sabar la.

wahai niqobis..kite dah pilih jalan untuk menutup wajah kite.jadi dalam mase same kite dah sedia untuk mnghadapi segale mehnah n tribulasi keadaan sekililing,,sbb bukan semua paham kite,,bukan semue org suke fesyen kite yang seakan-akan hantu nie.n seakan ninja nie..
 
kite kene kuat..!!!sebab kite dah sndiri memlih jalan nih..
xpelah kite jadi bahan kutukan org..
asalkan kite xjadi org yang dipuja tubuh oleh org ramai..
yang tu sebenar kite mntk jauh...

pekakan telinge ,,butekan mate..!!
yeah..jom kite kibarkan bendera mujahadah dlm diri kite..
lau benar2 kite berniqob kerna Allah kutukan semua tu dop mampu nak mghlang kite..
dop mmpu mnjadi clorox peluntur smgt kite..!!
insya'Allah Allah akan permudahkan sape2 yang benar2 berjihad pde jalan nye ...


insya'Allah..^_^
smoge kite terus bgkit n bgkit..
Allah..Allah..Allah..ALLAH..
YAKIN ALLAH PASTI BANTU KITE..!!


n nie ana ada petik dari kata2 ustaz azhar idrus..

 " Aurat wanita dihadapan lelaki ajnabi ada dua pendapat ulamak. Pertama sekelian badan melainkan kedua tapak tangan dan wajah manakala pendapat kedua pula sekelian badannya termasuk wajah adalah aurat yang wajib di tutup.

Pendapat pertama adalah ulamak2 mazhab Hanafi dan Maliki dan pendapat kedua pula ialah ulamak2 mazhab Syafie dan Hanbali.

Bagi pendapat yang mengatakan muka dan dua tapak tangan bukan aurat itu tetap mewajibkan wanita memakai hijab yang menutup wajah. Perintah tutup ini bukan kerana wajah adalah aurat tetapi sebab menutup pintu fitnah. Memang kita tak dapat menafikan wajah wanita adalah sebesar2 fitnah yang mengundang berbagai maksiat dan dosa..

Cara terbaik bagi wanita pada zaman sekarang ini tiada lain melainkan memakai hijab yang menutup wajahnya memandangkan kebanyakkan lelaki pada zaman sekarang adalah fasiq dan tidak bermoral.

Jangan kita terkeliru dengan perkataan hijab dan aurat. Hijab adalah jauh berbeza daripada aurat.

Aurat bermaksud suatu yang wajib ditutup sekalipun dari pandangan mahhramnya sendiri manakala hijab adalah suatu yang lebih dari sekadar menutup aurat."


jadi lau kite xnak jadi hantu n ninja,
,jangan kite kutuk org yang melakukan nye,,
sebab secebis kain diwajah kami sedikit pom xmngnggu diri anda semua..^_^ 
biarkanlah secebis kain tu melekat diwajah kami n doakn lah kami istiqomah bukan hancurkan smgat kami yang nak jage iman kami..

Wallahu'alam..kite kene egt berjuang nie buakn senag..

dan xdpnggil perjuangan lau xde ujian nye
slmat bulan rajab semua..<3..<3..




11 comments:

  1. nasib kita sama ukhti..tapi alhamdulillah Allah itu sentiasa ada bersama org2 yg ingin dekat dengannya..semoga kita diberikan kekuatan dalam jiwa oleh Allah untuk terus istiqamah dalam berniqab..amin..^.^ salam perkenalan ukhti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpela..lau kite benar nak berjuang,kutukan tu xakn mnjadi pghlang..insya'Allah ..awk..^_^
      salam ukhuwwah kembali ..<3

      Delete
  2. Penulisan yang baik, Wajar di amaik iktibar oleh semua. Teruskan bertinta. Moga Allah kasih. :)

    Pelaut Rabbani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih..
      alhamdulillah,insya'Allah...^^

      Delete
  3. Sebuah realita di msyarakat yg sakit...
    Yang baik dan benar adalah yang mayoritas...
    "tetapi jika engkau mengikuti mereka, niscaya engkau akan disesatkan"...
    teruskan karyanya ya ukthi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bile akhir zaman ..
      yang baik dikeji..
      yag jahat disanjung..

      insya'Allah enti..^^

      Delete
  4. eklaskan aty. ALLAH sentiase ade. be strong !

    ReplyDelete
  5. ^_^.,syukron ukhty..
    yeah..!aja2 fighting,insya'Allah.!

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum...

    Dalam googling and blogging. Termasuk ke sini.
    I am not sure either you're younger or older than I am. But somehow, I had go through your experience before.

    Saya bukan niqobi.
    I had tried once. But it just a trial. For a day.
    Something yang saya realized is that, bila pakai niqob. Hati rasa tenang yang amat. Looking forward for that. One day. Insha-Allah.

    I used to wear tudung labuh tapi tinggalkan for few years. Atas alasan, I am not that good. But somehow, lately ni Allah uji saya and I had decided to change for good. I wear it back.

    There is something dalam hati tu. Yang tak boleh nak gambarkan pada orang. Rasa aman. Rasa lega. Rasa selesa.

    Di pejabat, some of them call me ustazah. Some of them thought that I am gonna married. But the truth is, none of it is true. Allah berikan saya hidayah menerusi ujiannya.

    Dan saya akan jadi orang yang sangat-sangat rugi if saya tak grab hidayah Allah. Betul, DIA berikan kita hidayah dan terkadang kitalah yang perlu mencari taufiknya.

    Apa pun,
    wish you will be stronger.
    Ingat,
    Apa pun yang kita buat kalau ke arah kebaikan. Allah akan berikan kita ujian untuk uji kekuatan niat kita. Ujian Allah itu menerusi mereka yang hadir di sisi kita.

    Itu ujiannya.

    ReplyDelete