Monday, 5 August 2013

tanda-tanda syiah..0.o

                                           (GAMBAR MAZHAB 12 MEREKA)

assalamu'alaikum,,,alhamdulillah Allah bagi kesempatan untuk berblog,,dah berbulan-bulan tidak menjenguk halaqah disaushaniy hudaibah nie..da typical tuk seorang student untuk busy..fuuhh,,busy dengan kuiz ,assigment ,test ..krik3 tapi jangan kita lupa life kite as hamba DIA..

ramadhan hampir tinggal kita..
bagaimana perasaan kita sekarang yer?
hmm....

semoga Allah redha dengan kita,,ameen Allahuma ameen ya Allah..:)

kebelakangan ini isu syiah mula tergempar n menular di malaysia,,,
jangan lupa saudara kita disana...
dulu boikot barangan yahudi,,
tapi sekarang
tambah lagi produk yang perlu kita boikot...

1-air ECPI
2-kurma dari IRAN..


kita kata kita sayang saudara kita disana..
jadi buktikan dengan boikot barang perngeluar yang menindas mereka..
xcinta lau xde bukti right??

bak kata abang huda,,
elessss..mulut katakan cinta tapi hari-hari duk beli barangan hak orang suruh boikot..
ape kess??cinta palsu ..!!!

chakua2,,,pedas ayat dye but absolutely right...

antara tanda-tanda syiah yang ana duk blogging,,googling ..nie yang dapat..lau salah boleh betulkan...tafadol2...1) Mengenakan songkok hitam dengan bentuk tertentu. Tidak seperti songkok yang dikenali umumnya songkok mereka seperti songkok orang arab hanya saja warnanya hitam.

2) Tidak solat Jumaat. Meskipun solat Jumaat bersama jamaah, tetapi dia langsung berdiri setelah imam mengucapkan salam. Orang-orang akan menyangka dia mengerjakan solat sunat, padahal dia menyempurnakan solat Zuhur empat rakaat, kerana pengikut Syiah tidak meyakini kesahihan solat Jumaat kecuali bersama Imam yang ma'sum atau wakilnya.

3) Pengikut Syiah juga tidak akan mengakhiri solatnya dengan mengucapkan salam yang dikenali kaum Muslimin, tetapi dengan memukul kedua pahanya beberapa kali.

4) Pengikut Syiah jarang solat jemaah kerana mereka tidak mengakui solat lima waktu, tapi yang mereka yakini hanya tiga waktu sahaja.

5) Majoriti pengikut Syiah selalu membawa At-Turbah Al-Husainiyah iaitu batu / tanah yang digunakan menempatkan kening ketika sujud apabila mereka solat tidak di dekat orang lain.(dinamakan karbala)

6) Jika anda perhatikan caranya berwuduk maka anda akan dapati bahawa wudhunya sangat berlainan, tidak seperti yang dilakukan oleh kaum Muslimin.

7) Anda tidak akan mendapati penganut Syiah hadir dalam kajian dan ceramah Ahlussunnah.

8) Anda juga akan melihat penganut Syiah banyak mengingat Ahlul Bait; Ali, Fathimah, Hasan dan Husein radhiyallahu anhum.

9) Mereka juga tidak akan menunjukkan penghormatan kepada Abu Bakar, Umar, Uthman, majoriti sahabat dan Ummahatul Mukminin radhiyallahu anhum.

10) Pada bulan Ramadhan penganut Syiah tidak terus berbuka puasa setelah azan maghrib. Dalam hal ini Syiah berkeyakinan seperti Yahudi iaitu berbuka puasa jika bintang-bintang sudah kelihatan di langit. Dengan kata lain mereka berbuka apabila benar-benar sudah masuk waktu malam. Mereka juga tidak solat terawih bersama kaum Muslimin, kerana menganggapnya sebagai bid'ah.

11) Mereka berusaha sekuat tenaga untuk menanam dan menimbulkan fitnah antara jamaah salaf dengan jemaah lain, sementara itu mereka mendakwa tidak ada perselisihan antara mereka dengan jamaah lain selain salaf. Ini tentu tidak benar.

12) Anda tidak akan melihat seorang penganut Syiah memegang dan membaca Al-Quran kecuali jarang sekali, itu pun sebagai bentuk taqiyyah  kerana Al-Qur'an yang benar menurut mereka iaitu al-Quran yang berada di tangan al-Mahdi yang ditunggu kedatangannya.

13) Orang Syiah tidak berpuasa pada hari Asyura, dia hanya menunjukkan kesedihan di hari tersebut.

14) Mereka juga berusaha keras mempengaruhi kaum wanita khususnya para mahasiswi di universiti atau di perkampungan sebagai langkah awal untuk memenuhi keinginannya melakukan mut'ah dengan para wanita tersebut apabila nantinya mereka menerima agama Syiah. 

15) Orang-orang Syiah tekun mendakwah orang-orang tua yang mempunyai anak perempuan dengan harapan anak perempuannya juga turut menganut Syiah sehingga dengan selesa dia boleh melakukan zina mut'ah dengan wanita tersebut baik dengan pengetahuan ayahnya ataupun tidak. Pada hakikatnya ketika ada seorang yang ayah yang menerima agama Syiah, maka para pengikut Syiah yang lain automatik telah mendapatkan anak gadisnya untuk dimut'ah. Tentunya setelah mereka berjaya meyakinkan bolehnya mut'ah. Semua kemudahan, kelebihan, dan kesenangan terhadap syahwat ini ada dalam diri para pemuda sehingga dengan mudah para pengikut Syiah menjerat mereka bergabung dengan agama Syiah.

16)rukun iman mereka ada 6..percaya kepada imam..(12 mazhab lau kita 4 mazhab sahaja ...mereka sangat taksub dengan kata-kata mazhab mereka)

via detik islam..

 1. Sentiasa memuja Sayyidina Ali RA melebihi Sayyidina Abu Bakar dan Umar RA.
 2. memperlekeh dan memandang rendah kepada para sahabat baginda SAW.
 3. sering menghimpunkan (jamak) solat Zohor dgn Asar dan solat Maghrib dgn Isya' tanpa apa2 sebab.
 4. kaki tidak dibasuh sebaliknya disapu ketika berwuduk.
 5. sujud di atas batu karbala  ketika solat.
 6. menepuk paha ketika memberi salam sesudah solat.
 7. tidak makan ikan yg tidak bersisik
 8. melewatkan berbuka puasa sehingga hampir waktu isyak.
 9. sering perkatakan tentang keperluan kepada Imam zaman ini (imam mahdi)

  via ikhwan85..
  Inilah beberapa bukti syiah yang sangat berbahaya

  1. Melegalkan kawin kontrak, sebagai bentuk prostitusi dan pelampiasan hawa nafsu kebinatangan para pemimpinnya.

  2. Menyukai sesama jenis. Sering kali dijumpai dalam video dan berita, pada pemimpin sekte syiah ini berciuman mulut muridnya sendiri.

  3. Sangat membenci bahkan memusuhi hingga membunuhi Ahlus Sunnah/orang islam yang menjalankan sunnah Rosul.

  4. Membenci para sahabat Rasulullah, Abu bakar, Umar Utsman dan Ali bahkan termasuk Istri Rasulullah, Aisyah RA.

  5. Sering mengadakan ritual sesat dengan menyayat-nyayat bagian tubuhnya hingga berdarah darah. Termasuk anak kecil juga disayat-sayat tubuhnya

  6. Berani menantang Allah swt. Dalam beberapa tayangan TV, para tokoh aliran sesat syiah dengan terang-terangan menantang Allah swt.

  7. Para pengikut aliran syiah menganggap bahwa pemimpin mereka adalah tuhan dan wajib disembah.

  8. Mereka menyembah-nyembah foto pemimpin mereka, hingga mereka sujud menciumi foto pemimpin  sesat ini.

  9. Ajaran berdusta, pengikutsyiah ini dibolehkan untuk berbohong untuk menutupi kesesatannya.

  via on muslim..


  musuh semakin bertambah-menampilkan diri ..?
  kita nak semakin lemah @ kuat..??

  jom sama-sama kita muhasabah and sama-sama cari solution..
  kita start dengan diri kita dulu..insha 'Allah..sama-sama jaga ,perkukuhkan knowlegde agama yang benar ..ingin lebih tahu sal syiah boleh buat research sndri ye..insha 'Allah..

  wallahu'alam.
  (ritual syiah)No comments:

Post a Comment